Päron – en del av livets goda
Känn dig som hemma med
några goda päronrecept
Päronmarmelad
med lime
- 1 liter
- 1,5 kg päron
- 2 lime
- 5 dl syltsocker
Gör så här
Skala, kärna ur och skär päronen i små bitar. Riv limeskalet och pressa ur saften. Lägg päron och pressad lime i en kastrull. Koka på svag värme under lock i ca 15 min. Rör om då och då. Tillsätt limeskal och syltsocker och koka ytterligare fem minuter. Låt svalna i fem minuter och häll upp i burkar. Sätt på lock, låt kallna och förvara i kyl.

Grön smoothie med
päron och spenat
- 2 portioner
- 1 urkärnat päron
- 1 dl färsk spenat
- 2,5 dl havredryck
- 1 msk flytande honung
Gör så här
Kärna ur päronen och häll ned alla ingredienser i en mixer. Mixa i några minuter till slät och len konsistens. Smaka av och justera efter smak. Häll sedan upp i ett glas och drick riktigt kall.

Päronsallad med ädelost
- 4 portioner
- 4 päron
- 1 dl tranbär
- 1 påse (70 g) mangoldskott
- 200 g ädelost
- 100 g valnötter
- 3 msk flytande honung
- Dressing
- 4 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk flytande honung
- salt och peppar
Gör så här
Skär päronen i fina klyftor. Lägg upp på ett stort fat eller direkt på förrättstallrikar. Smula över ädelosten. Rosta valnötterna i en varm panna och ringla över honungen. Lägg de varma valnötterna och tranbären på mangoldskotten och avsluta med att ringla över dressingen.

Vi som bygger
Bakom Päronlunden står tre väletablerade aktörer på den sydsvenska fastighetsmarknaden: Cormac, Gösta Bengtsson och Alsingevallen.
Cormac
Cormac utvecklar såväl bostadshus som kommersiella fastigheter i Öresundsregionen.
Gösta Bengtsson Byggnads AB
Gösta Bengtsson Byggnads AB är ett familjeföretag med lång och bred erfarenhet som utfört de flesta typer av byggnationer.
Alsingevallen
Alsingevallen är ett väletablerat fastighetsbolag med främsta verksamhet i Trelleborg.